Gwen Jansen helpt ondernemers in minder tijd 200% meer communicatiekracht en sales resultaat te bereiken.

null

  • Door online doelgerichte communicatie vaardigheden en kennis over te brengen.
  • Door resultaatgerichte, direct toepasbare tips en tools te geven
  • In leuke (lees: allesbehalve saaie) snelle online cursussen waarbij je video’s kan bekijken die Gwen presenteert op een vlotte manier.
  • Wanneer, waar en hoe jij het wil. 


Resultaat:

  • Je leert op een leuke manier en op een snelle manier 
  • Je communicatiekracht en sales resultaten gaan omhoog
  • Je bespaart tijd en geld
  • Je hebt minder stress
  • Je communiceert met meer gemak

Voorstelfilm Gwen Jansen:
30+ jaar ondernemer en communicatiestrateeg

Gwen Jansen. In 5 korte stories

Hoe lang ben jij al zelfstandig ondernemer?

Ongelooflijk maar waar maar ik ben inmiddels al meer dan 30 jaar zelfstandig ondernemer en heb periodes gekend waar ik meer dan 20 mensen in dienst had, verdeeld over meerdere bedrijven. En heel veel centjes verdiende.

En ik heb periodes gehad dat ik het managen en sturen op al die cijfers zo zat was dat ik er bewust voor koos om als Zelfstandige zonder personeel verder te gaan en genoegen te nemen met veel minder inkomen. Iedereen verklaarde mij voor gek. Maar ik wist het heel zeker.

Ik wilde helemaal vrij zijn om me te richten op mijn grootste passies. Hetzij betaald, hetzij als vrijwilliger. Het maken van documentaires, Tv-series, het presenteren van events en het helpen van anderen met hun communicatie of om de wereld een stukje groener, gezonder, gastvrijer en gelukkiger te maken voor iedereen.

En op dit moment combineer ik mijn werk vanuit mijn eigen onderneming met het werken bij een maatschappelijke organisatie. Puur omdat ik zo nog vele malen meer impact kan maken dan in mijn eentje als het gaat om mijn drijfveer om zoveel mogelijk mensen die het echt financieel moeilijk hebben te helpen met energie besparen.

Waarom dit Inspiratieplatform?

Ik werd steeds vaker benaderd door met name gedreven ondernemers zoals ikzelf vanuit het MKB of met eenmanszaken of zakelijke professionals. De vragen gingen steevast over communicatie of videomarketing en film en vlogs. 

Steeds moest ik weer hetzelfde vertellen en bleek weer hetzelfde. Tot ik me bedacht. 1 op 1 via de telefoon, mail of live kan ik maar een beperkt aantal mensen helpen en inspireren. Dat is jammer. . Daarom heb ik nu dit inspiratieplatform opgericht. Da’s voor iedereen toegankelijk. 24/7. 


Waar groeide je op? Wat is je achtergrond?

Ik ben opgegroeid op het mooie eiland Curacao. Daarna verhuisd naar Enschede waar ik de VWO afronde, vervolgens een jaar in Frankrijk rondgezworven en kersen en aardbeien geplukt voor de kost en daarna Communicatie gestudeerd in Groningen, als broodschilder geleefd in het carribisch gebied. 

Een tweede studie opgepakt in Utrecht aan de Hoge School van de Kunsten en om dit te bekostigen wrd ik overdag ghostwriter bij belangenorganisatie BOVAG in de mobiliteitsbranche. Hier kreeg ik de kans om hoofd persdienst en woordvoerder te worden. En heb daar veel geleerd. 

In 2002 verliet ik BOVAG om mijn eigen PR bureau te starten. Daar kwam al snel een netwerkbedrijf bij. Op een gegeven moment stonden er 25 mensen op mijn loonlijst.

Wat is dat toch met jou en camera's & bewegend beeld?

Ik heb altijd al de camera als mijn grote vriend beschouwd. Sinds 10 jaar gebruik ik de camera professioneel om documentaires, bedrijfsfilms, familieportretten en tv programma's mee te maken. Op www.impactainment.com zie je de filmprojecten en tv programma's die ik inmiddels mocht maken. Maar eigenlijk vlog ik al vanaf mijn 18e jaar. ik wist alleen toen nog niet dat dat vloggen heette en wat het voor meerwaarde had. Ik deed het vooral om voor mezelf een soort dagboek bij te houden. Geen flauw benul had ik ervan dat het later ook zakelijk zoveel goeds zou brengen. Ik ben nu rond de 50 en ben door de jaren heen blijven vloggen. Ook toen ik mijn PR bureau had mijn netwerk bedrijf en ook in andere banen.

Het heeft mij heel veel voordeel opgeleverd zowel privé als zakelijk. Ik moet toegeven ik ben eigenlijk een luie vlogger dus het moet allemaal heel makkelijk gaan. Zeker als ik on the job vlog. Geen gedoe met spullen, scripts etc. Kan ook niet als je je handen vol hebt omdat je bijv. een congres moet presenteren, of letterlijk een documentaire aan het filmen bent of inhoudelijke presentaties aan het maken bent.